Μετεωρολογικός Σταθμός – Ανακάλυψε μαζί μας τα μυστικά του καιρού

Το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» «ΜΝΑΕ» υλοποίησε την κατασκευή του έργου με θέμα: «Μετεωρολογικός Σταθμός – Ανακάλυψε μαζί μας τα μυστικά του καιρού».

Το πρόγραμμα «ΜΝΑΕ» συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μια δέσμη παρεμβάσεων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική και γνωστική υποστήριξη των μαθητών. Με το πρόγραμμα αυτό ενισχύονται δράσεις εξωστρέφειας του σχολείου, οι οποίες παράλληλα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες για να βιώσουν επιτυχίες και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους.

Οι μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν εκφράσει την επιθυμία δημιουργίας ενός μετεωρολογικού σταθμού και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της επιθυμίας, συνεργάστηκαν όλοι οι τομείς, με τις γνώσεις στα κομμάτια των αυτοματισμών του μετεωρολογικού σταθμού, με τον Τομέα Πληροφορικής, με τις γνώσεις των Δικτύων και την εγκατάσταση Εξυπηρετητών - Πελατών (Server - Client) για την υλοποίηση του έργου μας.

Στο έργο συμμετείχαν  μαθητές που επιλέχτηκαν από την Α΄ τάξη, και οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του τομέα της Πληροφορικής.

Ο συγκεκριμένος μετεωρολογικός σταθμός, μοντέλο Davis Vantage Vue, λειτουργεί επαγγελματικά και μετρά συνεχώς βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, όπως τη θερμοκρασία, την ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία, την ταχύτητα και κατεύθυνση του ανέμου, το ύψος βροχής κ.α. Αποστέλλονται μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑΛ και θα μπορεί ο οποιοσδήποτε, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου να ενημερώνεται για τις μετρούμενες καιρικές τιμές σε πραγματικό χρόνο.

  • Διεύθυνση:
    Αθηνών Πειραιώς 95
  • ΤΚ:
    18541(ΕΛΑΪΣ)
  • Τηλ:

    2104824277, 2104823408, 2104836840

  • E-mail :

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow Us